menuclose

Wakkere newborn baby fotograferen, hoe doe ik dat?

Uiteraard is het een slapende baby fotograferen een stuk makkelijker dan een wakkere newborn baby fotograferen. Als newborn fotograaf is het belangrijk om veel geduld te hebben en goed de pasgeboren baby te observeren. Daarom kan een newborn fotoshoot zomaar drie uur duren, maar nooit langer dan drie uur. Ook voor de kleintjes is het erg inspannend. Daarom is drie uur het maximum.

Natuurlijk komt het weleens voor dat binnen die drie uur een baby nauwelijks slaapt. Soms hebben ze gewoon een wakkere periode en zijn ze lekker om zich heen aan het kijken. Op zich is dat helemaal niet erg voor de fotoshoot. Echter wanneer een baby te bewegelijk is, wordt het lastig met fotograferen. Dit omdat ze bijvoorbeeld net hun hoofdje wegdraaien van het ligt of hun handje voor hun gezichtje doen. Vaak vallen ze toch nog in slaap en kan ik alsnog nog wat geposeerde foto’s maken. Mocht het toch niet zover komen, dan maak ik vaak foto’s met papa en mama in handen.

Dus als een baby wakker is tijdens een newborn fotoshoot, wil dit niet zeggen dat de fotoshoot is mislukt. Het is dan gewoon even aanpassen en andere soort foto’s maken. Jullie kleintje blijft natuurlijk mijn leidraad en ik kijk gewoon heel goed wat wel en wat we beter niet kunnen doen.

wakkere baby fotograferenwakkere newborn baby fotograferenwakkere baby fotograferennewborn fotoshootwakkere newborn baby fotograferennewborn detailfoto'sgeposeerde newborn fotoshootnewborn fotoshoot aan huis

Zijn jullie in verwachting en hebben jullie interesse in newborn fotoshoot?

Bekijk dan hier mijn portfolio en neem contact met mij op.

Volg mij op instagram