menuclose

Gezinnen fotograferen in de herfst

Waarom ik gezinnen fotograferen in de herfst zo ontzettend leuk vind? Dit komt vooral door de herfst kleuren. Diepe kleuren geel, oranje, goud en rood dat kun je nooit in een studio creëren. Het maakt niet uit waar je staat, maar in een park die zo mooi gekleurd is als deze, kun je op elke hoek prachtige foto’s maken.

Kinderen vinden het fantastisch om met bladeren te gooien of door de bladeren te rennen. Uiteraard mogen de kinderen tijdens mijn fotoshoot lekker hun gang gaan en ook mee denken over welke poses we gaan doen. De meeste vinden dit geweldig.

Voor een gezinsfotoshoot kunnen we naar een locatie naar jullie keuze. Een locatie waar jullie vaak komen en anders weet ik ook wel leuke plekjes te bedenken. Een locatie is natuurlijk erg bepalend voor de sfeer van de foto, maar het weer natuurlijk ook. In de herfst, winter en de lente staat de zon niet zo hoog in de hemel en kunnen we ook overdag met zonnig weer makkelijk fotograferen. Echter in de zomer vermijd ik de middag wegens te veel harde schaduw. Daarbij foto’s met een laag staande zon geven altijd speciale sfeer en zachtheid in de foto’s.

Soms wordt er gevraagd, wat moeten we gaan doen. Vaak tijdens de fotoshoot geef ik kleine aanwijzingen. Bijvoorbeeld waar jullie kunnen gaan staan, zitten of lopen. Sommige stellen willen graag foto’s waar ze alleen maar in beeld kijken en de andere vinden het leuk om juist zoveel mogelijk spontane en natuurlijk uitziende beeld te creëren. Voor mij is het belangrijk dat jullie kunnen genieten. Genieten van elkaar, de tijd samen en de omgeving. Een gezinsfotoshoot moet in mijn ogen ontspannen en relaxed verlopen. Jullie zullen daarom mij nooit horen zeggen: “say cheese”, want als ik het goed doe zullen de kids vanzelf gaan lachen.

Nog een kleine tip, wanneer jullie ook zo’n geweldige fotoshoot willen, is het aan te raden om (zeker in de lente / zomer) om twee maanden van te voren een plekje te reserveren.

Gezinnen fotograferen in de herfstGezinnen fotograferen in de herfstGezinnen fotograferen in de herfstGezinnen fotograferen in de herfstGezinnen fotograferen in de herfstGezinnen fotograferen in de herfst

Willen jullie ook zo’n fantastische gezinsfotoshoot?

Neem dan snel contact met mij op

Volg mij op instagram