menuclose
gezinsfotoshoot bij Tolenburgerplas in Hoofddorp

De zomer maanden staan altijd in het teken van vele gezinsfotografie buiten. Dit komt natuurlijk doordat het weer gewoon lekker is om buiten te fotograferen. Het is lang licht en zeker na de vakantie zijn mensen lekker uitgerust en bruin. Ik woon in Haarlemmermeer, waar we een aantal leuke plekken hebben. En Tolerburgerplas in Hoofddorp is een van die plekken waar je leuke foto’s kan maken. Er worden dan aanzienlijk meer gezinsfotoshoots in de zomer geboekt, dan in de winter. Dat vind ik natuurlijk niet erg, want met dit weer buiten foto’s maken is absoluut geen straf.

Nu de nazomer voor de deur staat is het nog mogelijk om zulke mooie avond fotoshoots te doen, net als deze. Met dit gezin zijn wij naar Tolenburgerplas in Hoofddorp gegaan. Ze hebben hun hondje mee genomen, wat natuurlijk helemaal goed is. Ze hoort er gewoon bij 😀

Het was de dag bewolkt en dacht ik dat de avondzon er niet zou zijn. Maar we hadden ontzettend veel mazzel. Tegen de tijd dat we elkaar zagen, kwam de zon door en hebben we geweldige zonsondergang gehad. Met deze zon was het een en al plezier om foto’s te maken.

Persoonlijk vind ik de avondzon super mooi effect geven aan de sfeer in de foto. Het lukt niet altijd om een gezinsfotoshoot zo’n mooie avondzon te plannen. Maar als het lukt is het nog natuurlijk super gaaf.

In eerste instantie dacht ik dat we een grote ronde om het meer zouden doen, maar uiteindelijk was dit niet nodig. Daarbij was de zon ook al weg tegen de tijd dat we bijna aan de andere kant waren. We hebben daarom maar een klein stukje langs het meer gelopen en super veel gelachen. Het licht was magisch en iedereen was heerlijk aan het genieten.

Zoals jullie weten, probeer ik altijd wat meer beweging in de foto’s te creëren. Statische foto’s waarbij iedereen maar staat en in de kamera kijkt, vind ik persoonlijk niet zo erg leuk. Natuurlijk maak ik deze ook, maar waneer er leuke dingen gebeuren en mensen daarom moeten lachen, krijg je meest natuurlijke reacties. Dat is wat iedereen graag wil zien en daar streef ik ook naar.

Dus als je een gezinsfotoshoot bij mij boekt, wees niet bang dat je veel moet poseren. In tegendeel jullie zullen juist dingen moeten doen, zoals van een heuveltje af rennen of een spelletje doen.

wanneer de hond niet op de foto wil
gezinsfotografie in Hoofddorp
gezinsfotoshoot buiten op locatie
gezinsfotoshoot bij Tolenburgerplas
zussen liefde gezinsfotoshoot hoofddorp
Kinderfotoshoot met avondzon
gezinsfotografie bij Tolenburgerplas
gezinsfoto's bij een meer
gezinsfotografie met de avondzon
samen genieten van de zon tijdens een gezinsfotoshoot
lachen met je gezin

Zit je ook al maanden te wachten op een goed moment voor een gezinsfotoshoot?

Stop met wachten! De tijd loopt en voordat je het weet is het alweer winter.

Reserveer nu een plekje voor je nazomerse gezinsfootshoot in de buitenlucht.

Volg mij op instagram