menuclose

Een tijdje terug heb ik een pasgeboren jongetje gefotografeerd in Nieuw-Vennep. Deze knapperd was heerlijk aan het slapen, wat mijn werkflow makkelijk maakt.

Het is namelijk zo, wanneer je een newborn fotoshoot binnen de eerste twee à drie weken na de bevalling doet, heb je het meeste kans dat ze veel slapen. Ze maken dan nog nauwelijks contact en zijn erg in zichzelf gekeerd. Doordat ze nog zoveel slapen, kan ik ze tijdens een geposeerd newborn fotoshoot makkelijk is poses leggen.

In principe hoeven ze natuurlijk niets te doen, behalve slapen natuurlijk. Verder is het geheel aan mij om ze tijdens hun slaap in een bepaalde pose te leggen. Dit vraag altijd erg veel concentratie en geduld. Want niet elke baby vind het fijn om steeds gedraaid te worden, als ze eenmaal slapen. Maar de meeste hebben hier geen last van.

Soms slapen ze zelfs door de hele newborn fotoshoot heen en zelfs aan een stuk door. Maar er zijn ook baby’s die erg “bewust” zijn van hun omgeving of enorm veel last hebben van hun buik. Die slapen dan minder goed en worden vaker wakker. Dat geeft natuurlijk niet. Als ze niet na een aantal minuten weer rustig worden, kan het zo zijn dat ze een extra voeding krijgen. Vaak helpt dat om ze weer rustig te krijgen. Maar je kan je voorstellen, dat een extra voeding ook erg veel tijd kost. Daarom plan ik voor de geposeerde newborn fotoshoots vaak 3 uur in. Op deze manier heb ik genoeg tijd om de spullen klaar te zetten en de een buffer aan tijd als er tussendoor gevoed moet worden.

Vind je het leuk om aan het einde van de newborn fotoshoot ook nog even een gezinsfoto te maken? Super leuk, dan doen we dat!

pasgeboren jongen gefotografeerd in Nieuw-Vennep
pasgeboren baby fotoshoot
new born fotoshoot Nieuw-Vennep
baby voetjes
newbornfotografie aan huis
pasgeboren baby fotograferen
gezinsfoto bij newborn fotoshoot

Vond je deze foto’s mooi en spreekt mijn manier van werken je aan?

Laat het me dan weten dat je een geposeerd newborn fotoshoot wil gaan doen.

Ik stuur je alle informatie op en bij akkoord zet ik de reservering voor jullie vast.

Volg mij op instagram